Felmeddelande i display på robotgräsklipparen

• Orsak och åtgärd för felmeddelande i Automower®

Automower® har stannat på gräsmattan

Orsak: Kan bero på flera orsaker. Bl.a. brott på guide- eller begränsningskabeln, batteriet är dåligt, fel på maskinen, fel på laddstationen.
    Åtgärd: Kontrollera vad det står i displayen. Kontrollera lampan i laddstationen.

Automower® går inte ut från laddstationen

Orsak: Kan bero på flera orsaker. Bl.a. brott på guide- eller begränsningskabeln, ingen ström till laddstation, parkeringsläge är aktiverat.
    Åtgärd: Kontrollera vad det står i displayen. Kontrollera lampan i laddstationen. Om hussymbolen är intryckt så tryck på den igen. Kontrollera så att strömmen är tillkopplad till laddplattan. Rikta laddblecken på plattan.

Automower® vill gå in och ladda men backar ut igen

Orsak: Får ej kontakt med laddblecken.
    Åtgärd: Kontrollera att Automower® står rätt på laddplattan. Rikta laddblecken på plattan.

Vänster eller höger hjulmotor blockerad

Orsak: Gräs eller annat föremål har fastnat runt drivhjulet
    Åtgärd: Kontrollera drivhjulen. Borsta av gräs och säkerställ att inget föremål fastnat.

Blockerad knivdisk

Orsak: Gräs eller annat föremål har fastnat runt knivdisken
    Åtgärd: Kontrollera knivdisken. Borsta av gräs och säkerställ att inget föremål fastnat.

Låg batterispänning

Orsak 1: Automower® hittar inte laddstationen
    Åtgärd 1: Ändra sökinställningarna enligt funktionen Följ slinga in (3-2-2) under avsnittet Menyfunktioner i din bruksanvisning. Ändra laddstationens placering.

Orsak 2: Batteriet är dåligt.
    Åtgärd 2: Kom in till din närmaste butik för byte av batteri. Eller leta upp och köp nytt batteri här.

Fel PIN-kod

Orsak: Fel PIN-kod är angiven.
    Åtgärd: Tre försök medges, sedan blockeras knappsatsen i fem minuter. Ange rätt PIN-kod.

Ojämnt klippresultat

Orsak: Automower® arbetar för få timmar per dag
    Åtgärd: Utöka arbetstiden, se Timer under avsnittet Menyfunktioner i din bruksanvisning

Automower® vibrerar eller har hög ljudvolym

Orsak: Obalanserad knivdisk, skadade knivar eller kniv som fattas
    Åtgärd: Inspektera knivdisk, hasplåt, knivar och skruvar, byt dem vid behov. Knivbyte rekommenderas 2-3 gånger/säsong.

Automower® kör runt men knivdisken roterar ej

Orsak: Automower® letar efter laddstation
    Åtgärd: Ingen åtgärd. Knivdisken roterar ej när klipparen letar efter laddstationen.

Instängd

Orsak: Automower® har fastnat i något
    Åtgärd: Ta loss robotgräsklipparen och åtgärda orsaken till att den blev instängd.

Utanför arbetsområdet

Orsak: Om det inträffar på enstaka områden kan det bero på störningar ifrån metalliska föremål (staket, armeringsjärn) eller nedgrävda kablar i närheten.
    Åtgärd: Prova att flytta begränsningskabeln.

Upp- och ned

Orsak: Automower® lutar för mycket eller har vält. Vänd robotgräsklipparen rätt.
    Åtgärd: Behöver laddas manuellt Automower® är inställd på driftläge MAN. Beteendet är normalt och ingen åtgärd behövs.

Gå till vår reservdelsguide